Ciasto Snickers bez pieczenia + filmik! :)

12:52:00


Dzisiaj święto Wszystkich Świętych, a ja przychodzę do Was z nowym postem, bo nadarzyła się okazja, że wczoraj akurat robiłam to ciasto i chciałam Wam także pokazać co wyczarowałam, może jeszcze ktoś z Was wypróbuje zrobić to pyszne i szybkie ciasto, bo robi się je na prawdę szybko. U mnie ogólnie takie ciasta są uwielbiane, te akurat robiłam po raz drugi i po raz drugi pewnie zniknie w mgnieniu oka. Przepis ten znalazłam w internecie, znaczy korzystałam z kilku stron, ale na końcu i tak go trochę zmodyfikowałam :)
Ten post będzie trochę inny niż poprzednie, bo udało nam się nakręcić do tego przepisu filmik. Szybko się teraz robi ciemno, więc na prawdę musieliśmy się sprężać tym bardziej, że ja byłam w pracy dlatego po południu dopiero udało się coś porobić w kuchni. Najwięcej czasu i tak zajmuje obróbka, ale udało się i jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego tym bardziej, że nie jesteśmy profesjonalistami pod tym względem. Ale dziękuję mojemu chłopakowi za czas i wysiłek :) To wszystko najbardziej dzięki niemu, że mi pomaga:) Na dole podam Wam dokładne składniki i opis krok po kroku, ale na filmiku znajdziecie także informacje tylko, że bardziej ogólne, bo nie chcieliśmy żeby on trwał długo;p

Składniki:

Masa budyniowa
1 opakowanie dużego budyniu lub dwa małe, czyli takie standardowe (ja użyłam akurat ten bez grudek i z cukrem, bo szybko się go robi i bardzo go lubię)
500 ml mleka (do budyniu)
100 g masła

Masa krówkowa
puszka kajmaku (niecałe opakowanie)
100 g masła
garść orzeszków ziemnych solonych

Dodatkowo
2 opakowania herbatników (ja kupuje te z Kauflanda, zależy też jaką mamy blaszkę (moja ma 33x24cm) to tyle będzie potrzebnych, można nawet kupić 3 żeby nie zabrakło)
tabliczka czekolady mlecznej

Wykonanie:

Gotujemy budyń zgodnie z opakowaniem lub przygotowujemy budyń samodzielnie ( ja korzystałam z tego z proszka, ale to tylko dlatego, że już było późno i nie było czasu żeby samemu zrobić). Budyń odkładamy do wystygnięcia. Następnie rozpuszczamy masło (100 g) razem z kajmakiem i na końcu dorzucamy orzeszki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy warstwę herbatników (ja dałam najpierw jasne, potem ciemne i tak to końca). Wystudzony budyń ucieramy z masłem (100 g), aż do uzyskania gładkiej masy. Połowę powstałej masy wylewamy na herbatniki i przykrywamy znowu ciasteczkami. Później masa krówkowa, herbatniki, druga część masy budyniowej, herbatniki. I na końcu czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej. Wierzch możemy posypać płatkami migdałów. A Wy jak robicie ciasto Snickers? Czekam na Wasze przepisy:) Mam nadzieję, że mój przypadnie Wam do gustu. Smacznego! 


A tutaj filmik krok po kroku:)





You Might Also Like

20 komentarze

  1. Bratowa robi takie ciasto. I przyznaję, że robi ono wrażenie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie tak samo! Jest słodkie, ale przez to nie zje się za dużo :)

      Usuń
  2. Świetny przepis, z przyjemnością powtórzę u siebie w domu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo:) Czekam na efekty:)

      Usuń
  3. Extra! Zwykle moje ciasto bez pieczenia było troszkę inne, bez orzechów i z krakersami, ale to z pewnością kiedyś wyczaruje i dam znać jak mi poszło ! Miłego dnia! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też robiłam trochę inne, ale podobne do tego, również z krakersami, ale można dać co się lubi z krakersami też na pewno było by pyszne:)Spróbować możesz i zobaczysz czy będzie Ci odpowiadało:) Czekam na efekty i miłego dnia wzajemnie a ja dziękuję bardzo :) :*

      Usuń
  4. Odpowiedzi
    1. Można powiedzieć, że tak:) Ale raz na jakiś czas jest wskazane:)

      Usuń
  5. muszę koniecznie wypróbować ten przepis :) moja szalona rodzinka uwielbia takie ciasta ;) flagowcem w tej dziedzinie jest u nas 3Bit :D
    pozdrawiam
    www.zyciejakpomarancze.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie tak samo:) Często robię też Rafaello i tak samo jest uwielbiane:) Pozdrawiam także:)

      Usuń
  6. Great post!!! would you like to follow each other's blog dear? Please let me know, I am following you now.thank you :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Thank you very much:) Yes of course, no problem:) Kisses:)

      Usuń
  7. Pyszne 😋 proste i szybkie. Jak dla mnie połączenie idealne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie tak samo :) I dziękuję bardzo :)

      Usuń
  8. Jak cudownie to wygląda... Od razu nabrała mnie ochota na coś słodkiego. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi miło, że się podoba i czasem można :)

      Usuń

Archiwum bloga